تومورهای داخل چشمی
تومورهای داخل چشمی میتوانند ناشی از انتشار سرطان های دوردست به چشم (متاستاز) و یا بطور اولیه از خود چشم باشند. تومورهای اطفال (رتینوبلاستوما) و تومورهای بزرگسالان (ملانوما) اکثر این تومورها را تشکیل میدهند اصولا درمان تومورهای اطفال دارویی و درمان تومورهای بزرگسالان گذاشتن پلاک های رادیواکتیو میباشد. لکن در مواردی ممکن است نیاز به جراحی شبکیه برای برداشتن تومور و یا خارج کردن خونریزی ها و کدورت ها باشد. نتیجه این اعمال جراحی در حالات پیشرفته تومور چندان رضایت بخش نمی باشد.
بعضی از تومورهای خوش خیم چشمی باعث نشت مایع و ادم (ورم) شبکیه می شوند. لیزر می تواند باعث تخریب این تومورها و بهبود تورم شبکیه شود.
● چه آمادگی هائی قبل از لیزر رتین لازم است؟
هیچ نوع اقدام خاصی قبل از لیزر رتین نیاز نیست. شما می توانید به طور عادی قبل از این اقدام غذا بخورید و داروهای متداول خود را استفاده کنید.
● محدودیت ها و عوارض لیزر رتین کدامند؟
بعد از لیزر شبکیه شما هیچ محدودیتی ندارید و تقریبا” می توانید کلیه برنامه های روزانه خود را داشته باشید. در بسیاری از بیماران بعد از لیزر شبکیه هیچ تغییر بینائی مشاهده نمی شود. اگر چه بعضی از افراد تا چند ماه بعد از لیزر شبکیه از تاری دید و در بعضی موارد کاهش دید در شب یا کاهش دید نزدیک شکایت دارند اما اکثر بیماران بعد از لیزر شبکیه هیچ نوع مشکل دید جدیدی ندارند. بسته به وضعیتی که بیمار به خاطر آن درمان شده، ممکن است به دنبال لیزر نقطه کور تشکیل شود و یا کاهش دید محیطی در شب اتفاق بیافتد
علائم تومورهای چشمی :
در مراحل ابتدایی مشخص نیست و این علائم در کودکان و بزرگسالان متفاوت بروز میکند . انحرافات چشمی ، بیرون زدگی ، درد ، دو بینی ، زخم و افتادگی پلک ، کاهش دید ، تورم پلک ، قرمزی شدید چشم از علائم این بیماری محسوب میشود. در بعضی مواقع بصورت تومورهای غدد چربی از طریق گل مژههای مکرر در چشم ایجاد میشود.
تشخیص و درمان این بیماری :
علاوه بر معاینه ، انجام سی تی اسکن ،ام آر ای ، فتوگرافی رنگی ، نمونه برداری ، پت اسکن ، آنژیوگرافی فلورسنت لازم است.
درمان این بیماری به سن، میزان رشد تومور … بستگی دارد. گاهی درمان تومور بعلت اتصال با عصب چشم امکان پذیر نمی باشد.در این صورت بخشی از تومور خارج می شود.
اگر تومور دیر تشخیص داده شود، منجر به تخلیه چشم می شود.