شالازيون چيست؟

شالازيون برجستگي كوچكي در لبه پلك در زير پوست است كه در اثر انسداد مجراي خروجي غدد ترشح كننده چربي پلك و تجمع مواد ترشح شده در غده چربي ايجاد مي شود.استفاده از كمپرس گرم و ماساژ ملايم ممكن است به تخليه شالازيون كمك كند اما در مواردي كه با وجود اين اقدامات شالازيون بهبود پيدا نكند مي توانيد به چشم پزشك مراجعه كنيد تا با عمل جراحي شالازيون را تخليه كند.

روش عمل

در اين عمل جراحي كه در مطب يا در اتاق عمل انجام مي شود ابتدا پلك با استفاده از قطره و آمپول بي حسي كاملاً بي حس مي شود به طوري كه بيمار دردي احساس نكند. سپس شالازيون با برش كوچكي از پشت پلك تخليه مي شود. اين برش معمولاً نيازي به بخيه ندارد و خود به خود جوش مي خورد به علاوه چون برش در سمت داخل پلك قرار دارد محل آن از روي پلك ديده نمي شود. پس از تخليه شالازيون چشم پانسمان مي شود و پانسمان تا چند ساعت روي چشم مي ماند. گاهي اوقات (به خصوص در كساني كه مكرراً دچار شالازيون مي شوند) ترشحات تخليه شده براي بررسي بيشتر به آزمايشگاه آسيب شناسي (پاتولوژي) فرستاده مي شود.


مراقبت هاي پس از عمل

-پس از برداشتن پانسمان ممكن است متوجه ترشحات رقيق خوني بر روي پانسمان يا در داخل چشم شويد كه اين امر طبيعي است و جاي نگراني ندارد. معمولاً اين ترشحات ظرف يكي دو روز برطرف مي شود.

-معمولاً پس از انجام جراحي در محل عمل كبودي و تورم ايجاد مي شود كه اين امر نيز طبيعي است. كبودي معمولاً ظرف 10 روز تا دو هفته برطرف مي شود.

-پس از عمل ممكن است چشم پزشك به شما توصيه كند كه تا چند روز از قطره ها، پمادهاي آنتي بيوتيك يا استروئيدي استفاده كنيد. استفاده از اين داروها باعث كاهش التهاب و بهبود سريع تر محل عمل مي شود.

-در صورت بروز درد در محل عمل مي توانيد از مسكن هاي معمولي مثل استامينوفن براي كنترل درد استفاده كنيد.

-در بچه هاي كوچك انجام جراحي شالازيون با بي حسي موضعي امكان پذير نيست، در اين افراد عمل جراحي با بيهوشي عمومي و در اتاق عمل انجام مي شود.

fa_IRPersian