ERG-EOG-VEP

بررسی وضعیت ناحیه ماکولا – پریفری رتین – کل رتین – راههای بینایی – افتراق دیستروفی ها و پروگنوز هریک با مودهای ذیل ممکن است.

ERG:

بهترین تست برای بررسی فتوسپتورها است. در کودکان با دید کم که رتین به نظر سالم می رسد، باید انجام شود. در افراد با کاهش دید تامعلوم و فتوسنسیتویتی باید انام شود. نوع مولتی فوکال آن برای افتراق کاهش دیدهای ناشی از بیماری های عصب و نامحیه سانترال ماکولا بسیار موثر است و ناحیه 30 درجه مرکزی را بررسی می کند.

الکترورتینوگرام = این دستگاه با نصب الکترودهایی فعالیت سلول های شبکیه را ارزیابی و ثبت میکند و در بیماری های مرتبط با گیرنده های بینایی شبکیه به تشخیص کمک میکند.

EOG:

نیاز به همکاری بیمار و حرکت نرمال چشمها دارد بنابراین در افرادی که فلج عضلات اکستراکولار دارند یا سن زیر 9 سال قابل انجام نمی باشد. در کنار ERG در افتراق بیماری ها ی شبکیه مهم است. گاهی در تشخیص زودرس کلروکین توکسی سیتی استفاده میشود.

در روش الکترواکولوگرافى پتانسيل شبکيه را (به‌خصوص از اپى‌تليوم پيگمانته شبکيه و لايه گيرنده‌هاى نوري) با روشى متفاوت از ERG ثبت مى‌کند

VEP:

برای بررسی راههای بینایی بخصوص در کودکان مفید است. بنابراین در کودکانی که VEP درخواست می کنید ERG نیز درخواست کنید، چون هر دو نیاز به Sedation  دارند.

دستگاه ارزیابی پتانسیل برانگیخته بینایی (Visual Evoked Potential-VEP)  در تشخیص زودرس بیماری ‌های ژنتیکی مغز ، بیماری MS، ارزیابی اختلالات بینایی که احتمال آسیب به عصب بینایی وجود دارد ، و نیز در مسمومیت ناشی از مصرف کلروکین و نیز هرگونه آسیب عصب بینایی کاربرد دارد

fa_IRPersian