استازولامید | Acetazolamide
افزایش فشار داخل چشم میتواند به عصب بینایی پشت چشم صدمه بزند، که این اتفاق گلوکوم نام دارد. گلوکوم اگر درمان نشود، میتواند به از دست دادن بینایی منجر شود. درمان با استازولامید به کاهش فشار چشم افراد مبتلا به فشار خون بالا کمک میکند و همچنین مصرف این دارو به همراه قطرههای چشمی دیگر از آسیبهای بیشتر بعدی در افراد مبتلا به گلوکوم جلوگیری میکند.
استازولامید با مسدود کردن اثر آنزیمی به نام کربنیک انیدراز کار میکند. مسدود کردن این آنزیم، مقدار مایعی (به نام زلالیه) که در قسمت جلوی چشم شما ایجاد میشود را کاهش داده و به کاهش فشار درون چشم کمک میکند.
اشکال دارویی استازولامید : قرص و کپسول
مقدار و روش مصرف داروی استازولامید
تداخلات دارویی استازولامید
تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده میکنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
برخی از داروهایی که ممکن است با داروی استازولامید تداخل کنند عبارتند از: سیساپراید | سیزاپراید (cisapride)، متنامین (methenamine)، دیگوکسین (digoxin)، داروهای ضد تشنج و افسردگی (مانند فنی توئین ، توپیرامات) داروهایی که باعث کاهش پتاسیم میشوند (از جمله دیورتیکهایی مانند فوروزماید (furosemide)، کورتیکواستروئیدهایی مانند پردنیزون (prednisone)، آمفوتریسین B)، لیتیوم (lithium)، کینیدین (quinidine)، ارلیستات (orlistat)، ممانتین (memantine)، سالیسیلاتها (به عنوان مثال آسپرین، بیسموت ساب سالیسیلات (bismuth subsalicylate))، بی کربنات سدیم، ضد افسردگیهای سه حلقهای (به عنوان مثال، آمی تریپتیلین).
برچسب روی تمام داروهایتان بهخصوص داروهای ضد درد، تب و اسهال را بررسی کنید، زیرا ممکن است مواد تشکیل دهنده آنها شبیه به آسپیرین باشد و ممکن است عوارض جانبی این دارو را شدیدتر کند. اگر پزشک به شما آسپرین با دوز پایین (معمولاً 325-81 میلیگرم در روز) را برای جلوگیری از حمله قلبی یا سکته مغزی تجویز کرده است، باید این دارو را حتماً مصرف کنید. حتماً راجع به مصرف این دارو با داروهای دیگر با داروساز خود مشورت کنید.
برچسب روی تمام داروهای خود را (به خصوص داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن، ناپروکسن) بررسی کنید. چرا که آنها ممکن است ، مواد تشکیل دهندهای داشته باشند که میتواند فشار خون شما را افزایش دهد و یا تورم (ادم) را بدتر کند.
استازولامید ممکن است با تستهای آزمایشگاهی خاص، تداخل کند و احتمالاً باعث نتایج اشتباه شود. قبل از انجام آزمایش به پزشک و یا پرستار خود اطلاع دهید که از این دارو استفاده میکنید.
موارد منع مصرف داروی استازولامید
موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی استازولامید
بعضی داروها را نمیتوان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی داروها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز میگردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی استازولامید ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:
عوارض جانبی داروی استازولامید
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف کنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند. در صورت بروز مستمر هریک از عوارض میبایست به پزشک اطلاع داده شود:
اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس میکنید به خاطر استفاده از داروی استازولامید میباشد، با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف بیش از حد داروی استازولامید (مسمومیت دارویی)
مصرف استازولامید در دوران بارداری و شیردهی
در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. داروها میتوانند آثار مخربی روی جنین و یا خودتان داشته باشند.
تاثیر استازولامید بر رانندگی و کار با ماشین آلات
استازولامید ممکن است شما را گیج یا خواب آلود کند، قبل از رانندگی و کار با ماشین آلات از هوشیاری خود مطمئن شوید.