قطره چشم آتروپین (Atropine eye drops)
اطلاعات دارویی قطره چشم آتروپین : آتروپین باعث بزرگ شدن مردمک چشم و شل شدن عضلات چشم میشود، این باعث میشود تست بینایی و آزمایش چشم آسانتر شود. این دارو معمولا برای کودکانی که نیاز به آزمایش چشم دارند تجویز میشود.
قطره چشمی آتروپین همچنین برای درمان بیماری به نام یوئیت (التهاب عنبیه، درد و التهاب داخل چشم) تجویز میشود. این دارو با بزرگ کردن مردمک و شل کردن عضلات چشم، درد را کاهش میدهد و باعث میشود قسمت ملتهب چشم استراحت کند.
نکاتی که قبل از مصرف قطره چشمی آتروپین باید در نظر گرفته شود
برخی از داروها برای افراد با شرایط خاص مناسب نیست و بعضی داروها نیز درصورتیکه نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز میگردد؛ بنابراین بهتر است قبل از مصرف قطره چشمی آتروپین ، بهتر است پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:
موارد منع مصرف قطره چشم آتروپین
نحوه نگهداری قطره چشم آتروپین
عوارض جانبی احتمالی قطره چشم آتروپین
همه قطرههای چشمی، ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند؛ اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف قطره چشم آتروپین ، از بین میروند. در بروز مستمر هر یک از عوارض میبایست به پزشک اطلاع داده شود.
عوارض شایع
عوارض کمتر شایع
نکته: گاهی اوقات مردم به قطره چشم حساسیت نشان میدهند، به خصوص هنگامیکه قطرههای چشمی حاوی یک ماده نگهدارنده باشند. اگر شما متوجه راش اطراف چشم و تورم یا افزایش خارش در اطراف چشمتان شدید، استفاده از قطره را ادامه ندهید و برای مشاوره با دکتر تماس بگیرید.
اگر علائمی در شما پدید آمد که احساس میکنید بهواسطه مصرف قطره چشم آتروپین است با پزشک خود صحبت کنید.
تداخل دارویی قطره چشم آتروپین
ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی بهخصوص داروهایی مثل کینیدین (quinidine)، آنتیهیستامینها (به عنوان مثال، دیفن هیدرامین (diphenhydramine)، مکلیزین (meclizine))، ضد اسپاسمها (به عنوان مثال، دی سیکلومین (dicyclomine))، برخی داروهای بیماری پارکینسون (به عنوان مثال، آنتی کولینرژیکهایی مانند بنزتروپین (benztropine)، تری هگزیفنیدیل (trihexyphenidyl))، مهار کنندههای MAO (ایزوکاربوکسازید (isocarboxazid)، لینزولید (linezolid)، متیلن بلو (methylene blue)، موکلوبماید (moclobemide)، فنلزین (phenelzine)، پروکاربازین (procarbazine)، رازاگیلین (rasagiline)، سلجیلین (selegiline)، ترانیل سیپرومین (tranylcypromine))، سایر داروهای چشم، داروهای ضد افسردگی سهحلقهای (به عنوان مثال، آمی تریپتیلین (amitriptyline)) که استفاده میکنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید.